Skip to content
Blokjeslijn-2

Historie Rock & Roll Café Cruise Inn

sinds 1982

In december 1982 stond een echte Rock & Roll Gang genaamd de Bopcats aan de wieg van R&R bar Cruise Inn aan de Zeeburgerdijk te Amsterdam. Een groep van vijf jongens en één meisje die Bopcats. op hun leren jassen naaide, groeiden eind jaren zeventig/begin jaren tachtig al snel uit tot een hechte groep van zo’n man of veertig. Zij zochten een clubhuis. Een van hen wist wel een houten keet in Amsterdam-Oost te staan. Een voormalige kerk-discotheek.

Na het installeren van een jukebox, ophangen van foto’s, posters en een beschilderde motorkap was de Rock & Roll bar geboren! Dankzij veel vrijwilligers-uren heeft de Cruise Inn eind 2002 haar 20-jarig bestaan gevierd.

In 2000 moest Cruise Inn wegens nieuwbouw verhuizen in hetzelfde stadsdeel, een aantal mensen (o.a. Lien en Gonzo) zijn in onderhandeling gegaan met de gemeente. Er werd een nieuw pand gezocht en leden werden verzocht ideeën aan te dragen en/of mee te kiezen hoe de nieuwe Cruise Inn er uit moest gaan zien…. En dat is gebeurd, Cruise is eind 1999 verhuisd naar de Zuiderzeeweg 29.

Tussen de Schellingwouderbruggen

De gemeente had deze nieuwe locatie toegewezen. Deze is vlakbij de oude lokatie op een vrij rustig en open terrein tussen de Schellingwouderbruggen. Aangezien de Bopcats en vaste bezoekers van de Cruise Inn deze tent zelf hadden gebouwd en gemaakt tot wat hij was, werd besloten deze zelf ook weer af te breken. En dit gebeurde op 9 december 1999 op ‘gepaste’ wijze d.m.v. een demolitionparty!

Inmiddels zitten we alweer flink wat jaren op onze ‘nieuwe’ plek….. echter niet voor al te lang meer, aangezien we ook op deze plek uiteindelijk zullen moeten verdwijnen.

De verhuiscommissie is inmiddels druk bezig met bezwaarschriften om dit misschien toch uit te kunnen stellen. Dat er echter wederom een nieuwe lokatie gevonden zal moeten worden, is inmiddels eigenlijk wel duidelijk.

Voorlopig zal de Cruise Inn NIET hoeven te verhuizen, wij mogen op deze plek in ieder geval blijven tot medio 2023!

30 jaar Bobcats

In 2009 werd er groot feest gevierd in de Cruise Inn. De BopCats vierden hun 30 jaar jubileum met een speciale avond (nacht), waarbij vele bekenden met hun oude band of nieuwe band present waren. De optredens waren van Co & The Cattleshow, El Rio Trio, Sureshots en Crazy Cavan & the Rythm Rockers. Met oude bekenden en vrienden werden verhalen en bier gedeeld. De Bopcats kijken terug op een fantastisch feest!.

Blokjeslijn-2

Cruise Inn

ZUIDERZEEWEG 29
1095 KZ AMSTERDAM

Openbaar vervoer

TRAM 26 VANAF
AMSTERDAM CS & IJBURG
BUS 37 VANAF
AMSTEL & MUIDERPOORT STATION

Met de Auto

Word Lid!!

KORTIN OP DE ENTREEPRIJS OP BANDAVONDEN OP VERTOON VAN JE PAS €5,=
DANCENIGHTS & D-DAY 
(tenzij anders vermeld) GRATIS
PIN EN CONTANT BETALEN

2022 Copyright Cruise Inn  | Website by Oh My Lucky Stars!